Kotiin lainattavat apuvälineet

Terveyskeskus välinehuoltajien keskustelupalsta

Kotiin lainattavat apuvälineet

ViestiKirjoittaja anne nurmikanta » To 24.04.2008 8:27

Heips,
Huolletaanko missään välinehuollossa kotiin lainattavia apuvälineitä. Meillä niiden puhdistus tehdään välinehuollon toimesta ja kiinnostaisi tietää onko muualla käytössä samanlainen systeemi.
Olisiko höyrypesuri sopiva puhdistusväline?? :roll:
terkkuja kaikille
Anne Nurmeksesta
anne nurmikanta
 
Viestit: 1
Liittynyt: To 24.04.2008 8:22
Paikkakunta: Nurmes

Kotiin lainattavien välineiden pesu

ViestiKirjoittaja blue » To 24.04.2008 21:09

En ole kuullut kuin yhdessä paikassa näin tehtävän(en kyllä muista missä se oli). Mutta välineiden huolto tapahtui kuitenkin eri tilassa kuin varsinaisessa välinehuollossa. Kotisairaanhoito tuo meillä polille dekoon esim portatiiveja ja wc-istuimen korokkeita. Muista apuvälineiden huollosta(esim kyynärsauvat jne) huolehtivat laitoshuoltajat.Mutta välinehuoltoon ei tule kuin esikäsiteltyjä instrumentteja yms välineitä.
blue
 
Viestit: 34
Liittynyt: To 31.08.2006 17:39

ViestiKirjoittaja Marja » To 08.05.2008 20:55

Hei Anne,

Tiedän yhden työpaikan/ välinehuollon missä välinehuoltajalle kuuluu apuvälineiden puhdistus, yritän ottaa Häneen yhteyttä yksityisesti, jos Hän ehtisi kommentoimaan asiaa.

Työpaikolla on niin monenlaisia käytänteitä, ja työnantajalla on direktio-oikeus määrätä ( ainakin virkasuhteen ollessa kysymyksessä) mitä teet ja minne meet... ja nythän on siitäkin olemassa jo työpaikkaa hakiessa ilmoituksessa: "ensisijainen" työpaikka sijoitus on...

Mutta tuohon puhdistukseen vielä: ei missään tapauksessa välinehuollossa vaan esim. entiselle työpaikalleni tehtiin apuvälineiden puhdistushuone. Höyrypesuri on varmaan hyvä: MUTTA on varmistettava että huollettava apuväline kestää höyryä ( kuumaa, paine ja lämpö voivat vaihdella...) Se menetelmä on myös ympäristöystävällinen, vaikkakin voi käyttäjälleen aiheutaa esim. palovamman.... että asioilla on puolensa ja puolensa...

Apuväline pitää saada myös kuivaksi kohtuullisessa ajassa, kosteudessahan kaikki mikrobit lisääntyvät. Kaikki pienetkin raot ja kierteet on saatava kuivaksi, esim. jos kyynärsauvoihin ja ainakin niiden tulppa-osiin jää vettä, tai WC-korokkeen jatkettavien jalkojen liitoskohtiin...joskus on löytynyt ruosteista vettä, kun em. välineet on ensin vuosia huollettu suihkuttamalla vettä päälle ja sitten vihdoin avattu kaikki ruuvit ja mutterit...
Marja
 
Viestit: 49
Liittynyt: Pe 17.03.2006 17:41
Paikkakunta: Lohja

Re: Kotiin lainattavat apuvälineet

ViestiKirjoittaja kehittäjä » Pe 09.03.2012 12:24

meillä pesevät fysioterapeutit, mutta en tiedä mitä, miten, missä ja miten laajalti.
Saattaapi olla retuperällä KSH lainattavien apuvälineitten hygienia....
Huuhtiksen dekoon mitkä mahtuu.Joissakin TK.ssa rakennettu niille erillinen pesunurkkaus,vaikkapa apuvälinevaraston läheisyyteen.
Olenpa nähnyt senkin kun on tuotu lattiakaivo tavaraa välinehuollon pesukoneeseen.Kun konekin kerran desinfioi itse itsensä !!! ???
kehittäjä
 
Viestit: 14
Liittynyt: Pe 09.03.2012 11:43

Re: Kotiin lainattavat apuvälineet

ViestiKirjoittaja Työpaikkaohjaaja » Su 02.02.2014 19:37

:idea: Markkinoilla on :
Pesulaite apuvälineille ja sängyille

http://www.epaper.fi/reader/?issue=1274 ... c04d2db4;3
Työpaikkaohjaaja
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 30.12.2013 10:57


Paluu Terveyskeskuksetcron